Monday, December 29, 2014

BulanMADU || 1st LANGKAWI

LANGKAWI
Lokasi bulan madu pertama kami ^^.

jum lihat tempat2 yang sempat piey dan 
encik suami g selama 3hari 2 malam ni

kitorang stay kat De Barron Resort.
betul2 kat tepi laut

sesampainya kat hotel tu kitorang terus g dinner.
kena dinner awal sebab malam ni nak g pasar malam.
dinner kat restoran dekat tepi laut.
makanan sedap & harga pun ok.

masa ni dah pukul 7.
kalau kat sarawak pukul 6 dah gelap.
kat sini masih terang lagi.

encik suami tengah tengok apa tu? hehehe

malam tu juga kitorang g pasar malam. 
tak ingat dah pasar malam apa.
yang bukak hari jumaat

pastu kitorang g kat dataran.
cantik pulak waktu malam.
dulu2 g waktu siang xbapa nak cantik

keesokannya tu kitorang g underwater world.

pastu jalan2 kat area pantai chenang.
tak ingat dah nama pa tempat ni..hehe

gambar piey je banyak..hehe

pastu kitorang raon2 cni pastu pegi naik cable car


yeayy..ada dah gambar encik suami.
lepas naik cable car kitorang g masuk yang 4D ke apa tah..
hahahahah..pelupa sungguh

lepas tu kitorang g kat makam mahsuri


hari ke3 pulak kitorang g kat galeri perdana.
galeri perdana ni Dato Dr Mahathir punya.
banyak sumbangan dan hadiah2 dari negara luar untuk Malaysia dalam muzium ni.
kagum kejap dapat tengok kereta ptama Msia


pastu kitorang g zoo..
susah payah nak selfie ngn merak ni.
tak kembang2 jugak ekor dia..hehe

okkk..yang ni berjaya.
tu pun piey tak berapa nak ready. ^^.

banyak lagi binatang lain.
tak larat nak upload gambar..

seterusnya g lepak2 kat taman lagenda..
g dating je.
sambil2 tengok2 ragam orang lalu lalang.


last sekali...
kitorang g dating kat pantai pasir hitam..
tak la hitam sangat pasir ni..
tapi memang bbeza juga la dengan pasir kat pantai2 lain


dan dengan itu berakhirlah bulan madu kami kat langkawi..
selain tempat2 ni.. kitorang g jugak kat mall2 n kedai2 murah kat sini.
macam biasa..orang pmpuan tak boleh tgok barang murah.
lagi2 bebas cukai.
kitorang borong baju2 utk budak.
keychain & fridge magnet
mangkuk2
tuala2 ngn cadar
dan
yang paling penting coklat!
hehehhe

dan dengan itu berakhirlah bulan madu kami kat langkawi..

0 comments:

Related Posts with Thumbnails